Buitenverf

Met de buitenverf van Pure & Original schilder je alles aan en rondom het huis.

Wil je een muur, schutting of kozijnen schilderen? We vertellen je graag alles over de toepassing van buitenverf en leggen je uit hoe je zelf tot een prachtig eindresultaat komt.

Buitenverf kopen?

Je vindt de buitenverf van Pure & Original bij dealers door het hele land. Door op onderstaande link te klikken, vind je snel de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt!

Ontdek de dealers bij jou in de buurt

Welke soorten buitenverf zijn er?

Wanneer je buiten aan de slag wilt met verf, is er de keuze uit verschillende soorten buitenverf in het assortiment van Pure & Original. Zo heb je Traditional Paint Eggshell, een sterke zijdeglans lak, of High-Gloss, een hoogglans lak, voor houtwerk zoals de kozijnen, de schutting, hekjes en de voordeur. Calx of Quartz Kalei voor de gevel en muurverf voor buiten zoals Licetto afneembare muurverf.

Welke buitenverf kun je het beste gebruiken?

Afhankelijk van de ondergrond kun je bepalen welke buitenverf het beste geschikt is. Daarnaast is het ook de vraag naar welke uitstraling je op zoek bent. Kies je voor een matte of een hoogglans afwerking of voor een gladde muur of een muur met textuur? Voor de volgende ondergronden kun je het beste deze soorten buitenverf gebruiken:

 • Kozijnen en voordeur: Lakverf zoals Traditional Paint Eggshell of High-Gloss
 • Overig houtwerk: Licetto afneembare muurverf, Traditional Paint Eggshell of High-Gloss
 • Kalkpleister, cementpleister, zuigend natuursteen, schoon metselwerk, cellenbeton, gipsplaten, gipsblokken: Licetto afneembare muurverf, Calx Kalei en Quartz Kalei.
 • Non-ferro en ferro metalen, hard PVC: lakverf zoals Traditional Paint Eggshell of High-Gloss
 • Zuigend natuursteen, kalkzandsteen en andere minerale ondergronden: Calx en Quartz Kalei gevelverf

Wat zijn de eigenschappen van buitenverf van Pure & Original?

 • Buitenverf op waterbasis
 • Leverbaar in minimaal 123 natuurlijke en organische tinten
 • Vegan verf met minimale milieubelasting
 • Buitenverf met hoog dekvermogen
 • Bevat weinig tot geen Vluchtige Organische Stoffen (VOS)
 • Krasvast
 • Slijtvast
 • Kan erg goed tegen vocht
 • Vrijwel geurloos

Hoelang gaat buitenverf mee?

Wanneer je aan en rondom je huis aan het schilderen bent, wil je natuurlijk dat dit zo lang mogelijk meegaat. De levensduur van een verf hangt heel erg af van de locatie, of het professioneel is aangebracht, hoe de voorbereiding voor het schilderen is geweest, noem maar op. Wat je kunt doen om de buitenverf zo lang mogelijk mooi te houden, is zorgen voor een goede voorbereiding voordat je begint met schilderen en het schilderwerk regelmatig schoon te maken.

Water gedragen of olie gedragen buitenverf?

Waar er vroeger alleen maar olie gedragen verf werd gebruikt voor buiten, is dat tegenwoordig helemaal niet meer nodig. De techniek is inmiddels zo doorontwikkeld dat watergedragen verf ook heel goed buiten te gebruiken is. Het blijft net zo mooi als de olie gedragen verf die vroeger gebruikt werd en is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu, net zo goed te verwerken en beter voor de gezondheid van degene die schildert vanwege de zeer lage hoeveelheid VOS (Vluchtige Organische Stoffen, ook wel oplosmiddelen).

Buitenverf aanbrengen: zo doe je dat

Wanneer je buiten aan de slag wilt met buitenverf van Pure & Original, is de werkwijze per verfsoort verschillend. Hieronder leggen we de werkwijze uit voor lakverf op houtwerk, de werkwijze voor de andere buitenverven, kun je terugvinden op onze DIY pagina’s. Wat heb je nodig:

 • Pure & Original Traditional Paint in Eggshell of High-Gloss
 • Pure & Original Super Cleaner
 • Pure & Original OmniPrim Pro
 • Schuurpapier
 • Vochtige doek
 • Eventueel: verfföhn en verfkrabber
 • Kwast of roller voor de primer
 • Kwast of roller voor de lakverf

In de volgende stappen bereid je het houtwerk voor:

 1. Reinig het oppervlak dat je wilt verven met de Pure & Original Super Cleaner en neem het oppervlak af.
 2. Schuur het oppervlak op.
 3. Reinig met wasbenzine en neem af met een vochtige doek.

Volg deze stappen voor het verven van de muur:

 1. Breng de Pure & Orignal OmniPrim Pro in 1 laag aan op het houtwerk.
 2. Breng twee lagen Traditional Paint aan. Licht opschuren en ontstoffen tussen de lagen

Hoe kun je buitenverf schoonmaken?

Gebruik voor het reinigen van de buitenverf bij voorkeur water of een zeer mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Lakwerk kun je zo lang mogelijk mooi houden door het af te nemen bij het ramen lappen. Kalei gevelverf is van zichzelf vuilafstotend door het pareleffect van de verf wat ervoor zorgt dat het vuil en regendruppels op de verf blijven liggen en zo samen van de gevel af druppelen. Daarnaast is Kalei van zichzelf groenwerend.

Buitenverf van Pure & Original

Onze buitenverven combineren het beste van twee werelden. De verf:

 • Heeft verschillende soorten afwerkingen waardoor deze voor iedere woning geschikt zijn en deze de woning de allure geeft die het verdient.
 • Is op waterbasis en bevat geen of zo min mogelijk schadelijke stoffen en bindmiddelen.
 • Is zeer slijtvast, krasvast en dekkend.

Inspiratie opdoen over de toepassing van onze buitenverf? Bekijk onze fotogallerij voor ‘buiten’.

Buitenverf overschilderen

De buitenverf van Pure & Original blijft jarenlang mooi en behoudt zijn matte of hoogglans uitstraling, waardoor het bekend staat als dé duurzame verfsoort. Ben je toch toe aan een nieuwe kleur aan of rondom het huis en wil je de buitenverf overschilderen? Dat kan! Lees hiervoor altijd de technische informatie die op de productpagina’s op de website te vinden zijn.

Buitenverf voor muren

Je kent het wel, een lelijke (bakstenen) muur in de tuin die een doorn in het oog is. Dat is nergens voor nodig! Geef hem een nieuwe look en maak er een blikvanger van door hem te schilderen met buitenverf van Pure & Original zoals Licetto of Kalei.

Buitenverf voor hout

Een nieuwe laag verf voor het tuinhek, de schutting, de kozijnen of de deur? De lakverf voor buiten van Pure & Original is beschikbaar in 182 kleuren en een zijdeglans of hoogglans afwerking. Zo vind je altijd een goede match!

Buitenverf voor beton

De buitenverf van Pure & Original zoals Licetto en Kalei kunnen toegepast worden op beton. Hiervoor dient het oppervlakte wel goed voorbereid te worden zodat het de verf goed hecht. Dus heb jij een betonnen muur of een plantenbak van (cellen) beton of gipsblokken? Geef deze dan een nieuwe look met deze buitenverf.