Wat is het verschil tussen kalkverf, krijtverf en betonlook verf?

Drie verschillende verfsoorten met allen hun eigen uitstraling en eigenschappen. Ik laat je de verschillen zien door deze verschillende verfsoorten op te zetten in dezelfde kleur: Terracotta.

Het verschil tussen kalk- en krijtverf uitgelegd met voorbeelden.

Fresco kalkverf

Een 100% minerale kalkverf met natuurlijke kleurnuances. Je kunt kalkverf opzetten in je eigen handschrift: in verticale banen, kris-kras, halve cirkels of een ander patroon. Je gebruikt hiervoor altijd een speciale kalkborstel. De eerste laag van kalkverf heeft vaak heftige nuances. Dit kun je zo laten, of je kunt ervoor kiezen om de nuances af te zwakken door een tweede laag op te zetten. Pas na het opzetten van de tweede laag is de kleur kleurecht, dat betekend dat de kleur na de tweede laag zijn ware kleur toont. Zo kan een dieprode kalkverf de eerste laag bijvoorbeeld paarsig tonen met zeer lichte ‘vlekken’. Na de tweede laag krijgt het rood meer warmte en diepte, en worden de witte nuances afgevlakt tot een lichtere variant van het rood.

 

Terracotta Fresco Studio Kapstok Pure & Original
Fresco Terracotta | STUDIO Kapstok

Classico krijtverf

Een 97% minerale krijtverf met een poeder zachte, effen afwerking. Krijtverf kan worden aangebracht met een kwast, roller of airless. Krijtverf is een mooie basis voor ieder interieur en kan ook worden toegepast als plafondverf.

 

Terracotta Classico Studio Kapstok Pure & Original
Classico Terracotta | STUDIO Kapstok

Marrakech Walls

Een unieke wandafwerking met zeer luxe uitstraling, dat is Marrakech Walls. Ga voor een mooie grijstint voor een echte betonlook; een zachte nuance voor een subtiele touch; of wanneer je kiest voor een frisse witte of vrolijke roze of terracotta tint haal je direct de Mediterrane sfeer in huis. Marrakech Walls is net als Fresco kalkverf een 100% minerale kalkverf met natuurlijke kleurnuances. Je kunt Marrakech Walls zelf aanbrengen, of een professional inschakelen. Je brengt de verf aan met een kwast of roller waarna je deze licht laat aandrogen. Hierna bewerk je de (nog natte) verf met de speciale Marrakech Walls spatel waardoor je zelf het gewenste patroon aanbrengt: korte halen voor een drukker eindresultaat; en lange halen voor een rustiger eindresultaat. Nadat de verf helemaal droog is kun je deze de volgende dag (of later) nog licht opschuren en/of extra polijsten door de schone spatel er zachtjes nogmaals overheen te halen.

 

Terracotta Marrakech Walls Studio Kapstok Pure & Original
Marrakech Walls Terracotta | STUDIO Kapstok

Hoe creëer je een uitgebalanceerd interieur?

Ga aan de slag met verschillende verfsoorten, maak je eigen combinatie! Kies bijvoorbeeld krijtverf als basis verf en varieer met accent wanden in kalkverf en Marrakech Walls. Op zoek naar een echte eye-catcher? Probeer dan eens Fresco of Marrakech Walls op het plafond, de nuances geven een spectaculair effect aan de ruimte.

Terracotta Fresco Classico Marrakech Walls Studio Kapstok Pure & Original

Classico, Fresco & Marrakech Walls Terracotta | STUDIO Kapstok

Witte kalkverf

Hou je van lichte, wittige tinten, wil je geen heftige nuances maar wel extra structuur toevoegen? Dan bieden Fresco en Marrakech Walls uitkomst. Hoe lichter de kleur hoe minder nuances er aanwezig zijn, daardoor zijn dit bij uitstek slimme oplossingen voor het toevoegen van extra body, zonder dat het direct om extra aandacht vraagt.

 

Iris Floor Pure & Original

Een blog door Iris Floor voor Pure & Original. Allround stylist, creatief adviseur & ontwikkelaar bij STUDIO Kapstok.

Deel dit artikel