Verschillende manieren om de kleur groen toe te passen in jouw interieur

Groen is een erg populaire kleur voor in het interieur. Maar naast dat deze kleur zo populair is, heeft het ook een verfrissend en ontspannend effect. Je denkt bij de kleur groen misschien al snel aan de natuur, planten, gras, gezondheid. Mooie associaties en een sfeer die heel fijn is in huis. Groen is een kleur die ons aanzet tot beweging maar er tegelijkertijd ook voor zorgt dat je ontspant, heerlijk om in thuis te komen na een drukke dag en daarmee de perfecte kleur voor in jouw interieur! Van mintgroen tot donkergroen en van vergrijsd groen tot olijfgroen, ik laat je zien op welke manieren je de kleur groen in jouw interieur kunt toepassen.

Wil je jouw trap gaan verven? Kies dan eens voor de kleur groen! Trapverf is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en een kleurtje op de trap zorgt direct voor een mooie eye-catcher in de gang. Zorg wel dat je verf koopt die geschikt is voor de trap zodat deze goed slijt- en krasvast is zodat je er nog lang plezier van kunt hebben. Wil je een echt statement maken met kleur? Neem dan ook de wanden en het plafond mee, in dezelfde kleur of in verschillende tinten en/of afwerkingen voor een uniek resultaat. Vind je het spannend om meteen de hele trap te schilderen? Dan kun je bijvoorbeeld ook alleen de trapleuning verven.

Groen in de slaapkamer

Zoals ik eerder in deze blog al schreef, zorgt de kleur groen voor ontspanning. Dit maakt groen tot één van de perfecte kleuren om toe te passen in de slaapkamer. Slaap je graag in een donkere en knusse ruimte? Kies dan voor donkergroen en schilder hiermee alle wanden en als je durft ook het plafond. Dit zorgt voor geborgenheid en helpt je beter slapen.

Vind je het plafond meeschilderen te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om alle wanden dezelfde kleur groen te geven met een mooie matte muurverf. Je hebt keuze uit verschillende soorten verf zoals een egale krijtverf of een verf met kleurnuances.

Ben je meer van de lichtere kleuren? Doe dan slaapkamer inspiratie op voor lichtgroene muren, grijsgroene muren en kleuren zoals mintgroen. Natuurlijk kun je de wanden ook in een neutrale kleur schilderen en kiezen voor gekleurde gordijnen in de slaapkamer. Een groene lambrisering of kleurvlak geeft een subtiel en speels kleuraccent.

Groen in de keuken

Denk je aan groen, dan denk je aan de natuur, aan frisse appels en verse groenten. De perfecte match dus voor een ruimte zoals de keuken! Of je nu een kleine of een grote keuken hebt, het is één van de keukenkleuren die in iedere woonstijl past. Een afwasbare muurverf is ideaal voor achter het aanrecht en de kookplaat. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de keukenkastjes te verven met een lakverf, zo geef je eenvoudig de keuken een nieuwe uitstraling. Wil je op andere manieren groen toepassen in de keuken? Schilder jouw eettafel of eetkamerstoelen groen, of schilder de wand groen en neem meteen de kozijnen en deuren mee in dezelfde kleur.

Groen in de badkamer

Ook in de badkamer is een ontspannen sfeer met de kleur groen ideaal. Geef bijvoorbeeld de badkamer een andere uitstraling door jouw badkamertegels te verven. Verf de wanden in een mooie groentint met afwasbare muurverf, of kies voor kleurnuances en kies een verf met kalk. Kalkverf is een ademende verf die bacterie- en schimmelwerend is waardoor deze perfect is voor de badkamer. Belangrijk is wel om deze af te werken met een sealer waardoor deze waterafstotend en afneembaar wordt. Gebruik nooit kalkverf in de natte ruimtes zoals de douchecabine. Heb je liever een subtieler groen accent? Kies dan voor groene accessoires zoals een groen marmerend blad op het badkamer meubel, planten, groene handdoeken of verf een vrijstaand bad zoals hierboven in een mooie groene kleur.

Let op, direct water contact zoals in de douche is afgeraden. Spetters en vocht hebben geen invloed op Fresco kalkverf indien deze voldoende verzadigd is met Dead Flat Eco Sealer. Bij direct water contact droogwrijven met een schone doek.

Groen als eye-catcher

Hou jij van grote gebaren en een gedurfd interieur? Pas dan groen toe op het plafond. Door een 3D decoratieve effectroller te gebruiken voeg je hier nog een extra dimensie aan toe. Dit soort rollers zijn verkrijgbaar met verschillende patronen. Belangrijk is wel om hiervoor een dikkere verfsoort, zoals Marrakech Walls, te kiezen zodat het patroon goed te zien is.

Deel dit artikel