Trap verven, landelijke én kleurrijke inspiratie!

Een nieuwe trap dankzij een likje verf!
Een nieuwe trap is een kostbare aangelegenheid. Als de trap qua basis nog prima is, waarom zou je dan kiezen voor een nieuwe, als het ook veel makkelijker kan? Je geeft de trap snel, en veel voordeliger, een nieuwe uitstraling door hem een vers likje verf te geven. Zo zijn alle slijtage plekken en krassen verleden tijd én past ‘ie weer helemaal in het interieur!

Een basis trap in nieuwbouwwoningen

Vaak kiezen we ervoor om de trap te schilderen in een simpele kleur die overal bij past: wit. Het maakt eigenlijk niet uit in welk interieur je de trap dan plaatst, al verander je iedere maand de kleuren op de wand en de interieurstijl, de trap past er eigenlijk altijd bij. Handig toch?

Als je in een nieuwbouwwoning binnen stapt dan valt vaak direct de trap in het oog: wit, versleten en nietszeggend. ‘We wisten niet wat we wilden dus hebben ‘m maar gewoon witgeschilderd.’ Dan is het nú tijd om daar wat aan te doen! Want een trap die goed in de verf staat is zo veel verzorgder en uitnodigender dan zo’n versleten, afgetrapte trap. Dus pak de kwasten maar uit de schuur en kies een leuke kleur uit!

Trap verven inspiratie

Til je trap naar een hoger niveau en verf hem in een knallende kleur. De tijd is gekomen om je trap eens goed in het zonnetje te zetten en hem de aandacht te geven die hij verdient. Kies bijvoorbeeld voor een warme gele trap voor een zonnige uitstraling. Of wat dacht je van een diepblauwe kleur voor een royale look? Wil je de trap er echt uit laten knallen? Kies dan voor een kleur die contrasteert met je interieur.

Een roze trap als eye-catcher

Als je de trap nét even iets extra’s wilt geven zodat hij aansluit bij het interieur en het interieur bovendien naar een hoger niveau tilt, dan kies je voor een eye-catcher trap. Zo zien we steeds vaker zachtroze trappen voorbijkomen, die een echte eye-catcher vormen.

Een groene trap in een groen interieur

Hou je van groen in het interieur? Waarom zou je dan geen donkergroen kiezen voor de trap?

Je trap als een kleurstaal

Op een kleurstaal vind je verschillende kleuren in dezelfde kleurgroep, dus waarom zou je de trap niet als een kleurstaal verven? Kies een kleurstaal of maak je eigen combinatie. Verf de onderste traptreden in de donkerste kleur van de staal en werk omhoog door steeds een lichtere kleur te kiezen. Zo krijg je een soort ombre-effect. Ook hier kun je ervoor kiezen om alleen de stootborden van de trap te verven en de traptreden zelf bijvoorbeeld wit te verven.

Trap in ton-sur-ton kleurenpallet

Is dat net iets te heftig? Een trap in een ton-sur-ton tint doet het ook heel erg mooi. Kies dan net een tintje donkerder dan de kleur op de wand. Bijvoorbeeld antraciet, bruin of beige.

Trapleuning schilderen

En als je dan toch bezig bent, vergeet dan niet de leuning mee te nemen. Je kan ervoor kiezen om de trapleuning in dezelfde kleur mee te schilderen als de trap, of je kiest ervoor om de kleur van de wand door te trekken naar de leuning. Hierdoor valt de trapleuning mooi weg.

Voor het verven van je trapleuning heb je grofweg twee keuzes: het behouden van de houtstructuur of het dekkend schilderen van de trapleuningen, waardoor de echte houtkleur verdwijnt.

Welke verf gebruik je voor het schilderen van de trap?

Voor op de trap wil je natuurlijk een supersterke verf hebben. Pure & Original heeft hiervoor vloerverf in het assortiment: Carazzo. Dit is een matte lakverf op waterbasis die je heel goed kan toepassen op de trap.

Voor de leuning kun je dezelfde Carazzo universele lakverf gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor Traditional Paint Eggshell met een zachte zijdeglans finish.

Meer weten over trapverf?

Wil je meer weten over onze trapverf of heb je tips nodig voor het verven van je trap? Bezoek dan 1 van onze dealers, zij helpen je hier graag mee!

Iris Floor Pure & Original

Een blog door Iris Floor voor Pure & Original. Allround stylist, creatief adviseur & ontwikkelaar bij STUDIO Kapstok.

Deel dit artikel