Tijd voor een nieuwe uitstraling in de woonkamer

Zoals sommige van jullie misschien al voorbij hebben zien komen op mijn Instagram: mijn woonkamer heeft een makeover gekregen. Mijn vriend en ik waren namelijk echt toe aan een andere kleur op de muur. De nieuwe kleur zorgt voor zo’n andere uitstraling! Ik laat het resultaat graag aan je zien en vertel je meer over welke verf ik heb gebruikt.

Before

Voorheen hadden we een blauwe lambrisering en hing er een grote pallet aan de wand. Dit vond ik ook leuk staan, maar het was toch iets te kil en op een gegeven moment waren we ook wel klaar met de grote pallet.

Toen gingen we op zoek naar een andere geschikte kleur. Een warme kleur die ook goed bij de rest van ons huis past. Toch best lastig hoor! We zijn niet bang voor een beetje kleur, maar wat ga je kiezen? Er is zoveel keuze! Laatst was ik bij Judith van @Huizedop (zie hieronder) om te filmen voor Furnlovers Hometours en toen zag ik haar prachtige wand. Een donkere kleur met een robuuste, warme uitstraling. Ik was direct verkocht en mega enthousiast!

Geen ‘standaard’ verf maar een warme uitstraling

Zoals je al bij Judith ziet is het geen ‘normale’ verf. Het heeft namelijk een hele warme uitstraling. De verf is van Pure & Original en het is de Marrakech Walls. Je kunt hierbij zelf bepalen welke uitstraling je wilt hebben: een stoere betonlook of juist een tadelakt uitstraling (traditioneel stucwerk).
Wij wilden juist een stoere uitstraling creëren en ik zal je uitleggen hoe we daarvoor hebben gezorgd!

Hoe krijg je een stoere uitstraling met Marrakech Walls?

Nou, de eerste belangrijke stap… is dat je de primer ‘WallPrim Pro’ en verf van Pure & Original nodig hebt! Met deze verf en de vervolgstappen (leg ik hieronder uit) krijg je het gewenste effect.

Wat je verder nodig hebt:

  • Kwast
  • Roller
  • Afplaktape
  • Pure & Original spatel
  • Verfbak
  • Roerstaafjes
  • Schuurpapier 400 grams
  • Afdekmateriaal voor de vloer

Stap voor stap

Voordat je verder leest (en misschien begint met verven) nog een belangrijke tip: zet zowel de WallPrim als de Marrakech Walls nat in nat op en niet eerst de randjes. Als de randjes eerst drogen is er een mogelijkheid dat er kleurverschil ontstaat. Wij hebben bij de WallPrim Pro elke keer een deel de randjes gedaan en daarna gelijk met de roller er overheen gegaan. Bij de Marrakech Walls hebben we niet meer de randjes gedaan en zijn we overal gewoon overheen gegaan met de roller.
Hieronder heb ik eventjes kort uitgelegd welke stappen je moet volgen.

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint zorg je ervoor dat alles is afgeplakt, zodat je makkelijker kunt verven. Alvast voor stap 2 en 3: zowel de primer (WallPrim) als de verf verdun je iets met water (ongeveer 10%).

Stap 2: WallPrim Pro primer aanbrengen

Eerst gebruik je de primer van Pure & Original. Deze primer heet WallPrim Pro. De primer kun je laten mengen in de kleur die jij wilt.
Belangrijk is trouwens dat de muur niet te veel oneffenheden heeft. Heeft jouw muur dit wel? Maak dit dan eerst in orde. Wij moesten bijvoorbeeld even wat gaatjes vullen waar de pallet heeft gehangen. De primer laat je 12 uur drogen.

En Gin kwam het tussendoor even keuren. 😉

Stap 3: Marrakech Walls aanbrengen

Wanneer de primer goed is gedroogd breng je Marrakech Walls aan. Ik zou aanraden om hierbij al een beetje heen en weer te schilderen (niet te netjes), zodat je al gelijk een robuuster effect krijgt. Belangrijk is dat je niet in direct zonlicht verft. Laat dit enkele minuten drogen.

Stap 4: Spatelen

De verf moet voor stap 4 nog nat zijn. Je gaat namelijk met de spatel de verf bewerken. Dit doe je door heen en weer te gaan over de muur (niet te hard duwen). Dit laat je minimaal 8 uur drogen.

Stap 5: Schuren en na-spatelen

Als het 8 uur heeft gedroogd ga je het lichtelijk schuren. Hierin kan je zelf een beetje bepalen hoe je het wilt hebben. Onze muur is erg gestructureerd, dus wij hebben dit maar een beetje gedaan. Anders kan het namelijk gebeuren dat je wat witte puntjes er doorheen ziet en je dus de verf er te veel afhaalt. Als laatste maak je het stofvrij en spatel je het lichtelijk na.

After

Nu zijn jullie natuurlijk super benieuwd naar het resultaat bij ons, haha. Ik ben er ontzettend blij mee! We hebben gekozen voor de kleur ‘Moonstone’. Het is een groene kleur en het past echt perfect bij de rest van ons interieur. De kleur van de bank en de vloer matchen super bij de muur. Er zijn nog veel meer kleuren, dus neem gerust eens een kijkje bij de kleurenkaart van Pure & Original.

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik vind het prachtig! Wil je meer weten over deze verf? Bekijk dan de website van Pure & Original eens. Ook vind je daar een handige video waarin ze stap voor stap op beeld laten zien hoe je het kunt aanbrengen.

Ben jij ook toe aan een nieuwe look in je woonkamer? Misschien lijkt deze verf je dan ook wel wat! Ik ben benieuwd.

Liefs, Mariëlle

Marielle Furnlovers Pure & Original

Mariëlle is blogger bij Furnlovers. Een online inspiratiekanaal op het gebied van interieur, wonen en lifestyle.

Instagram: @mariellewielheesen
www.furnlovers.nl

Deel dit artikel