Slaapkamer make-over met Licetto bij Muk van Lil

We wonen slechts een jaar in onze nieuwbouwwoning, maar de foute kleurkeuze in de slaapkamer was al snel een doorn in het oog. Wat een eigentijds geheel moest worden was een saaie mix van beige en antraciet behang met een dessin, en dat was niet wat we wilden!

De slaapkamer opnieuw schilderen stond dan ook hoog op ons wensenlijstje, en al snel zag ik op Pinterest een voorbeeld voorbijkomen van een diepe, donkerblauwe, bijna zwarte kleur. Ik was op slag verliefd! Het was een vereiste dat de verf die we zouden gebruiken op natuurlijke basis zou zijn, dan hoefden we niet te verhuizen met ons bed en konden we gewoon blijven slapen in dezelfde kamer. Na een zoektocht op internet kwamen we uit op de kleur Steel Blue (Licetto) van Pure & Original. De prachtige, donkere diepblauwe kleur op natuurlijke basis, dus zonder chemische geur!

Steel Blue Licetto Muk van Lil Pure & Original
Licetto Steel Blue
Credits: Muk van Lil

 

Het plafond schilderen

Naast deze donkere tint viel de keuze op Silk White (Licetto), een frisse witte tint waardoor de kamer licht zou blijven ogen. Want niet alleen de muur achter ons bed zouden we donker schilderen, ook het plafond zou eraan geloven, zo spannend! Ik vond het heel spannend om ons spierwitte plafond donker te schilderen, daarom kozen we ervoor om eerst de wanden onder handen te nemen, want wellicht durfde ik het toch niet aan. De ruimte is niet heel groot en ik was bang dat het geheel veel te donker zou ogen.

 

Verf op waterbasis

Het schilderen van de wanden was ons heel erg meegevallen. Na een laag WallPrim was zelfs het donkere behang in 2 lagen spierwit en mooi egaal. De verf is op waterbasis, daar had ik in het verleden nauwelijks goede ervaringen mee. Omdat deze meestal snel droog is, zie je soms strepen of banen op de muur. In dit geval was dat totaal niet zo. Enigszins verbaasd ging het schilderen dan ook heel gemakkelijk, zo fijn! Na het schilderen van de wanden viel het gelukkig heel erg mee hoe donker de kamer oogde, en dus namen we ook het plafond onder handen. Het was een hele klus om deze te schilderen, maar ook hier is het resultaat erg mooi geworden. Na 4 uur kun je de eerste laag al overschilderen, en dus sliepen we ’s avonds alweer in een opgeruimde kamer.

Ton-sur-ton kleurkeuzes voor een rustig effect

Na het schilderen kon het stylen van de ruimte beginnen! Ons bed hadden we al en komt nu prachtig uit tegen de donkere wand. De grijstinten matchen mooi met de stoere staalblauwe kleur en de zachte witte tinten. Om de kamer niet te donker te maken, kozen we tegen de witte wanden voor ton-sur-ton wit. En lieten we dezelfde witte tinten terugkomen tegen de donkere wand.

Deur, plinten, kozijnen en radiator schilderen met lak

Zo schilderden we het kledingrek en de bloempotten ook in Silk White. Ook de deur, plinten, kozijnen en de radiator namen we mee in dezelfde kleur, zodat de hele ruimte 1 geheel vormt. Hierdoor oogt de ruimte rustig, wat we heel prettig vinden voor de slaapkamer! Voor de deur, plinten en kozijnen gebruikte we de Traditional Paint lak op waterbasis.

Chique donker plafond

Inmiddels slapen we al een weekje in onze nieuwe slaapkamer en dat bevalt goed. Het plafond oogt heel chique en valt een beetje als een deken over je heen door de donkere kleur. We slapen dus heerlijk in onze vernieuwde slaapkamer en zijn er erg blij mee. Zou jij het ook aandurven om het plafond zo donker te schilderen? Ik ben benieuwd!

 

 

Muk van Lil Pure & Original

Een gast blog door Muk van Lil, fotograaf bij bymuk.

Deel dit artikel