Slaapkamer inspiratie in blauw

Interieur advies
Heerlijk vind ik het altijd om in huis bezig te zijn. Ook al geef ik dagelijks interieur advies, ons eigen huis krijgt regelmatig een restyling als ik weer last heb van veranderdrang. ;)

Nu was het tijd voor de slaapkamer. Tijdens een weekendje weg sliepen we in een prachtig boetiek hotel in Den Bosch. De hotel kamer was diep blauw met zwart, industriële details. Het had zo’n prachtige sfeer, dat wilde we thuis ook. Een slaapkamer als een hotel kamer…

 

Greek Sky Licetto RVR Photography Pure & Original
Licetto Greek Sky
Credits: Maison Belle, RVR Photography

 

Kleur kiezen

Blauw is een ideale kleur voor een slaapkamer. Blauw geeft rust en zorgt voor de daling van je hartslag. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke kleuren. Vergrijsd, rustig als de tinten in de natuur. Daar passen verschillende vergrijsde tinten mooi bij.

Ik koos voor de kleur Greek Sky in de nieuwe Pure & Original Licetto. Deze verf is mooi mat en afwasbaar dus minder poreus dan de meeste matte verven.

Slaapkamer inrichten

De slaapkamer had een taupe tint op de muren en witte gordijnen. Ik koos voor blauwe muren en donker grijze gordijnen die goed bij de boxspring passen. Lange gordijnen zijn hier nodig om de openslaande deuren te sluiten. De kastenwand bleef fris wit zodat de slaapkamer niet te donker zou worden.

Greek Sky Licetto RVR Photography Pure & Original
Licetto Greek Sky
Credits: Maison Belle, RVR Photography

 

Styling

In de styling koos ik voor poeder roze bed-linnen met hout en rotan in de accessoires om het geheel wat warmer te maken. De nachtkastjes komen bij Ikea vandaan en waren gewoon wit. Ze kregen een vergrijsd groene kleur, matte verf en zwarte knopjes.

Wand decoratie

De muur achter het bed is als het ware de showmuur voor mooie wanddecoratie. Hier kan ik makkelijk wisselen om de slaapkamer persoonlijk te maken. De plankjes heb ik mee geschilderd met de Licetto zodat ze mooi weg vallen tegen de wand.

Tijdens onze vakantie in Denemarken ontdekte we deze prachtige prints. Ze kregen een mooie plek, de pastels komen uiteindelijk prachtig uit op de blauwe muren.

Greek Sky Licetto RVR Photography Pure & Original
Licetto Greek Sky
Credits: Maison Belle, RVR Photography

Muren schilderen

De verf hebben we over het glasvliesbehang aangebracht met een roller. Het hecht goed, droogt snel en ruikt niet. Met twee lagen waren we klaar.

Door de natuurlijke pimenten is de kleur heel bijzonder en kleurt mee met het moment van de dag, zo lijkt het blauw ’s ochtends lichter en ’s avonds dieper van kleur.

Ik benieuwd wat jullie van het resultaat vinden! Heb je ook de blog en de video van Lesley al gezien? Zij koos voor oud roze, ook een geweldig effect! De tinten kunnen eigenlijk bij elke interieur stijl van modern tot klassiek.

Ik hoop je weer te hebben geïnspireerd!
Groet, Marije

Marije Develing Pure & Original

Een blog van Marije Develing interieurontwerper en woonblogger bij Maison Belle voor Pure & Original

Deel dit artikel