Schilder je vloer

De basis van je interieur
Een belangrijk onderdeel van je interieur is natúúrlijk de vloer. Het materiaal: rustieke tegels, warm hout of industrieel beton zijn bepalend voor de uitstraling. Ook de kleurkeuze speelt een grote rol.

Wanneer je niet tevreden bent met de huidige vloer of wanneer deze toch echt toe is aan een opknapbeurt kun je kiezen voor een nieuwe vloer. Maar je kunt je vloer ook op een andere manier een totaal nieuwe look geven. Al is je vloer nu een doorn in het oog, met een likje verf kan deze dé eye-catcher van je interieur worden.

Kleuren

Met de vloerverf van Pure & Original kun je aan de slag op zowel houten vloeren als vloeren van beton. Je hebt een ruime keuze uit meer dan 120 kleuren en kan zo helemaal je eigen look bepalen. Van frisse, witte vloer tot donker, klassiek.

Een witte vloer geeft een ruimte een fris en licht gevoel. Grijs geeft een industrieel effect.  Zwart zorgt voor een chique uitstraling. Let er bij het kiezen van de kleur op dat krassen en beschadigingen op een donkere vloer eerder zichtbaar zullen zijn.

 

White Rhino Carazzo Kyra de Vreeze Pure & Original
Muren: Classico White
Vloer: Carazzo White Rhino
Credits: Kyra de Vreeze

 

Voorbereiding

Het schilderen van een vloer is niet moeilijk. Voordat je gaat beginnen met de klus zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Voor zowel een houten- als beton vloer geldt dat het oppervlakte schoon en vrij moet zijn van alles onzuiverheden, vetten, lakken en oliën.

  • Dit betekent voor een houten vloer: vetvrij maken, goed schuren met een schuurmachine, stofzuigen en daarna de vloer afnemen en goed laten drogen.
  • Bij beton is het belangrijk dat de verf hecht en dat het oppervlakte daarom eerst mat gewreven moet worden. Uitgebreide, technische informatie vind je op de website of laat je adviseren door één van de dealers.

Vloer verven

Wanneer je de juiste kleur en voorbereidingen hebt getroffen kun je daadwerkelijk aan de slag met de verf.

  • De eerste laag is de belangrijkste laag en zet je verdund op, er is geen primer nodig. Laat deze goed drogen. Daarna breng je er de tweede en eventueel derde laag onverdund overheen aan.
  • Breng de verf aan met een borstel, rol of drukspuit en schilder niet in direct daglicht.
  • Zorg er wel voor dat het oppervlakte voldoende is gedroogd. Zo moet nieuw beton minimaal 30 dagen drogen en mag het vochtpercentage voor hout niet hoger liggen dan 16%.
  • De vloer is normaal te belasten na 30 dagen. Maak de vloer de eerste paar weken alleen met een zachte droge doek schoon.

Tip: Plaats viltjes onder stoelen en kasten zodat er minder snel krassen ontstaan en probeer de vloer de eerste periode licht te belasten.

Wist je dat de floorpaint ook heel goed te gebruiken is op trappen en keukenkastjes? Lees deze blog over het verven van keukenkastjes voor prachtige voorbeelden.

Door je vloer te schilderen geef je het interieur een totaal ander effect en zul je er nog veel jaren plezier aan beleven. Heb jij de vloer geschilderd met de Pure & Original Floorpaint? Deel je project en mail de foto’s zodat we elkaar kunnen inspireren.

Marloes Nicolai Pure & Original

Een blog van Marloes Nicolai, interieurontwerper Huys 91 voor Pure & Original.

Deel dit artikel