Kleurrijk wonen? Dat doe je zo!

Vorig jaar besloot ik voor mezelf om in 2021 definitief te gaan voor meer kleur in huis en wat minder witte muren. Waar ik eerder al de keuken van boven tot onder volledig in de kleur zette, klopte de witte muren in mijn woonkamer voor mijn gevoel niet meer. De witte muren deden afbreuk aan de prachtige gekleurde wanden. Daarom ging ik tussen de kleuren van Pure & Original op zoek naar kleuren die perfect bij het Polar Blue, Steel Blue en Old Ocre pastten die ik al in huis had en die deze kleuren zouden versterken. Dit is erg goed gelukt met als gevolg dat ons interieur meer ‘ons’ voelt dan ooit tevoren. In deze blog vertel ik je hoe jij ook meer kleur in huis kunt halen, laat je inspireren!

‘Selected by Deense Zomer’ kleuren

Wanneer je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik al langer samen werk met Pure & Original. Sinds 2021 mag ik mezelf zelfs trotse ambassadeur noemen en op dinsdag 6 juli werd zelfs mijn eigen ‘Selected by Deense Zomer’ kleurenlijn gelanceerd.

Linda van der Wal Studio Deense Zomer woonkamer provincial gold
Licetto Provincial Gold

Zoals ik al zei wilde ik van mijn witte muren af en daarnaast was ik ook van plan om nog een plafond te verven. Sinds ik het plafond in de keuken schilderde in Old Ocre, wist ik eigenlijk al dat ik meerdere plafonds een kleurtje wilde geven. Onze jaren ’70 huis is hier erg geschikt voor vanwege de hoogteverschillen in de plafonds en de verschillende doorgangen.

Daarnaast wilde ik heel graag roze in huis. Het viel ook bijna niet te vermijden in een gezin met 3 meiden en 1 man. Met de kleurenbrochure van Pure & Original ging ik daarom op zoek naar welke roze tint hiervoor geschikt zou zijn. Op een gegeven moment combineerde ik Soft Flamingo met Courtly Rose en wist ik direct dat ik deze laatste kleur voor het plafond wilde gebruiken. Ook al vond ik beide tinten prachtig bij elkaar, wist ik dat ik ze niet allebei in dezelfde ruimte wilde gebruiken. Daarom ging ik op zoek naar een andere kleur om het plaatje compleet te maken. In mijn interieur had ik al 2 verschillende kleuren blauw gebruikt namelijk Polar Blue en Steel Blue, nu had ik er 2 tinten roze bij gezocht en ik had 1 plafond in de gele kleur Old Ocre. Om de ruimtes aan elkaar te verbinden ging ik daarom op zoek naar een tweede gele kleur die hier goed zou zijn passen. Dit werd uiteindelijk de kleur Provincial Gold. Hieronder kun je goed zien hoe deze zes hele verschillende kleuren uiteindelijk prachtig bij elkaar passen.

De kracht van kleur in een interieur

Via de voor- en na foto’s hieronder zie je goed wat de kracht van kleur op muren maar ook met name op plafonds is. Dit maakt een enorm verschil in het interieur.

Breng zelf kleur in huis

In mijn ogen zijn er wat betreft kleur geen regels. Je kiest kleuren en kleurencombinaties op gevoel, wat past bij je, wat maakt je blij. Dit maakt een interieur ook ‘jouw’ interieur en zorgt ervoor dat het bij je past als een warme deken. Wanneer je het lastig vind om kleurencombinaties te maken, kun je altijd hulp inschakelen van een interieurontwerper. Wat ik als tip mee wil geven is om het bij een kleurenbrochure van bijvoorbeeld Pure & Original te houden. Dit geeft al een soort kader, in plaatst van de duizenden kleuren in een bouwmarkt die de keuze alleen nog maar moeilijker maken. Zoveel verschillende kleuren heb je namelijk ook helemaal niet nodig om tot een goede combinatie te komen. Tot slot kun je nog proefpotjes aanvragen van je favoriete kleuren en hiermee bijvoorbeeld een vel A3 papier schilderen. Hang deze op verschillende plekken in huis en bekijk de kleuren op verschillende momenten van de dag, zo kun je ook goed zien wat de lichtinval doet met een kleur.

Op deze manier kun je ook goed zien hoe de kleur matcht met jouw meubels en hoe ze verschillende ruimtes kunnen versterken. En ben je toch lekker aan het schilderen? Pak dan ook lekker het plafond mee, hier ga je zeker geen spijt van krijgen!

 

Door Linda van der Wal

Linda van der Wal is eigenaresse van Studio Deense Zomer.

Deel dit artikel