Keuken en badkamer zonder tegels

Bij het kopen van een keuken of badkamer komen veel vragen op je af. Welke kastjes worden het, wat wil je voor een werkblad en vaak ook wat voor tegels komen er achter het fornuis?

Nu wil ik over dat laatste wat meer vertellen. Automatisch denken we snel in tegels in de keuken maar is dat wel altijd de mooiste keuze? Een alternatief is er zeker, dat is het schilderen van je muur en afwerken met sealer. Dead flat eco sealer is een super, matte toplaag die je over je krijtverf of kalkverf kunt aanbrengen. Zo schilder je de muur van de keuken. De wand wordt afneembaar en vlekken trekken er niet in.

Eigen huis

Zelf heb ik de sealer op diverse plekken in huis toegepast als alternatief voor een tegel. Onder andere op de wand achter het fornuis. Omdat de wanden zijn geschilderd met kalkverf en dit zo’n mooie, rustige uitstraling geeft dat het geen tegel nodig heeft. Op deze manier creëer je een landelijke en stoere sfeer. Bijkomend voordeel is dat je hiermee de kosten laag houdt omdat er geen tegels en tegelzetter bij komt kijken.

Werkwijze

Wanneer je de sealer aanbrengt op je krijtverf, kalkverf of Marrakech Walls dan wordt de kleur voller. De sealer vergeelt niet en is op waterbasis, dus van nare geurtjes heb je geen last. De wand blijft de matte uitstraling houden, ook na regelmatig afpoetsen met een vochtige vaatdoek.

Belangrijk bij het aanbrengen van de sealer is dat de muren goed gedroogd zijn. Laat ze minimaal 7 dagen goed drogen, liever een paar dagen langer dan te kort. Breng de sealer met een goede blokkwast  in meerdere dunnen lagen aan, totdat de ondergrond verzadigd is.

Badkamer wanden

Omdat ik zo enthousiast ben over deze sealer heb ik het ook gebruikt voor de wand achter de wastafel in de bijkeuken. Zit er een vlek op de wand dan veeg je er met een vochtig doek over heen en klaar. Zo makkelijk gaat het echt!

De badkamer wanden zijn uitermate geschikt om af te werken met de sealer in plaats van tegels. Gebruik deze methode niet in de douche zelf maar voor de andere wanden waar niet gedoucht wordt.

Beton in huis

Naast de wanden zijn betonnen werkbladen ook goed te beschermen met een aantal dunne lagen van de sealer. De bladen zijn hierdoor goed schoon te houden en blijft de stoere uitstraling houden. Na enkele jaren kan ik zeggen dat de wanden en betonnen bladen er nog steeds heel mooi uitzien en waar geen vlek op te zien is. Wat mij betreft dus een top product!

Wil je niet met een sealer werken? Kies dan voor een badkamerverf. Een voorbeeld hiervan is Licetto afwasbare muurverf, deze verf is afneembaar en blijft mat ook na veel boenen.

Hartelijke groet, Kristel

Kristel van Leeuwen Pure & Original

Deel dit artikel