Inspiratie en ideeën voor een kleine gang

Met weinig ruimte voor je jassen en schoenen moet je de ruimte in de gang zo optimaal mogelijk benutten. Daarnaast wil je natuurlijk binnenkomen in een gezellige gang, dus sfeer mag ook niet ontbreken. Ben je benieuwd hoe wij dit hebben opgelost? Lees dan vooral verder.

Allereerst de indeling van onze kleine gang

Regelmatig krijg ik de vraag of wij wel jassen en schoenen hebben want deze zie je nooit op de foto’s. Dat klopt! Maar we hebben ze natuurlijk wel en ja, deze hangen en staan ook in de gang.

Je komt bij ons binnen in een smalle gang met rechts het toilet en de meterkast. Daarachter zit een kleine ruimte waar wij de kapstok hebben geplaatst. Het is een praktische kapstok, maar ja, het blijft wel een beetje proppen. De jassen van Mike en mij hangen aan de kledinghangers en de kinderjassen hangen aan de haakjes daarachter. In het najaar en winter hangt ie wel echt ramvol hoor met al die dikke jassen.

Onder de kapstok hebben we overdwars een Ikea kastje gezet, de Kallax met 2 vakken. Deze is 77x42cm en past er precies tussen (mazzeltje!). Hier zitten de kinderschoenen in. Onze eigen schoenen staan boven in onze kledingkast.

 

 

Dan hebben we natuurlijk nog de sjaals en handschoenen en die zitten in de manden die op de grond staan. Hartstikke handig en het staat ook nog eens mooi.

Onze gang is dus inderdaad niet groot en regelmatig ontploft, maar het is wat het is. Gewoon opgeruimd houden en dan gaat ‘t prima.

De (verf)geschiedenis in onze gang

Toen we hier 2 jaar geleden kwamen wonen, hebben we niks met de gang gedaan, maar na een half jaartje was het tijd om ook hier aan de slag te gaan. De geel/off black gang was een dikke hit en nog altijd zie ik ‘m regelmatig op Pinterest of in andere huizen voorbij komen. Te leuk is dat! Dit voorjaar besloot ik de “gele” kleur te vervangen door het roze Chalky Coral van Pure & Original. Dit was een eenvoudige verandering want de lambrisering bleef op dezelfde hoogte. Afplakken, rollen en klaar was het! Een fijne, frisse kleur voor de zomer die goed matchte bij de woonkamer.

 

Chalky Coral Licetto Judith Doppenberg Pure & Original
Muur: Licetto Chalky Coral
Lambrisering: Licetto Slate Grey | Judith Doppenberg

 

Tijd voor iets nieuws!

Een paar weken geleden liet ik in deze blogpost zien dat we met de kleur Caramel aan de slag waren gegaan bij de trap. Hier maakten we een strakke lambrisering die erg goed aansloot bij de zwarte Upstairs trap.

 

Caramel Licetto Huizedop Pure & Original
Licetto Caramel | Huizedop

 

Ik vond de kleur erg mooi en goed aansluiten bij de tijd van het jaar en besloot deze ook in de gang te laten terugkomen. Er waren echter nog twee kleuren uit de autumn winter collectie die ik wilde gebruiken. Op de kleurenkaart stonden er 3 bij elkaar en het leek me dan ook tof om deze te combineren. Het zijn CaramelDry Terra en Marsala.

Een collegaatje kwam naar me toe met foto’s van haar nieuwe huis en ik zag dat ze hele toffe, gouden vogels in haar woonkamer had hangen. Wauw!!! Ineens borrelde er een idee in m’n hoofd met de grote, ronde spiegel en de vogels als uitgangspunt. Hoe tof zou het zijn om de zon in beeld te brengen, met een horizon en vliegende vogels. Ik begon te schetsen en het idee werd een plan!

Aan de slag met afwasbare muurverf

De hele muur werd geverfd in de kleur Caramel. Ik koos voor de Licetto afwasbare muurverf van Pure & Original. Deze is afwasbaar dus ideaal in de gang! Ik zette eerst de hele muur in de “grondverf”, met de WallPrim Pro van Pure & Original welke zorgt voor een goede hechting. Toen deze droog was, ging de Licetto erop. Wat een verschil zeg! En wat een warme kleur is dit toch.

Vervolgens heb ik de “horizon” geverfd in de kleur Dry Terra. Gelijk daarna heb ik de zon geverfd. Hiervoor gebruikte ik een grote schaal. Mike hield ‘m vast, ik ging met een potlood erlangs en hop, met een kwast heb ik ‘m “ingekleurd”. Fluitje van een cent! De basis stond en was goed gelukt. De kleuren deden z’n werk en vormden een mooi geheel.

 

Caramel Licetto Judith Doppenberg Pure & Original
Muur: Licetto Caramel
Streep: Licetto Dry Terra
Cirkel: Licetto Marsala | Judith Doppenberg

 

De styling in onze kleine gang

Nu kwam het op de aankleding aan, want die is net zo belangrijk! De spiegel hebben we destijds bij Sissyboy gekocht, maar daar is ie uit het assortiment. Gelukkig ken ik iemand die ze ook in haar assortiment heeft, namelijk Lies van staal-online.nl. Onze spiegel heeft een diameter van 100cm. Lies heeft ze van 100cm en 120cm doorsnede. Bestellen kan via een mailtje of breng een bezoek aan haar winkel in Veenendaal.

En toen de vogels!!! Die zijn me toch een partijtje tof! Ze komen bij All the luck in the world vandaan. Een winkel in Amsterdam vol met sieraden en hebbedingen, maar dus ook deze gouden vogels. Wat een blikvangers zijn dit, mede door het materiaal en de rust die ze uitstralen. Prachtig!

Ik heb ze eerst op de grond gelegd om te bepalen hoeveel afstand ertussen moest, de hoogtes etc. en toen maar gewoon hup, de spijkers in de muur. Niet te bang, gewoon doen!

Daarna de rest van de styling en daar heb ik een paar variaties op gemaakt zoals je op de foto’s kan zien. Qua kleuren, maar ook qua materialen. Ondanks de best bepalende kleuren en het thema, kan je dus prima verschillende sferen neerzetten. Hoe leuk!

 

Wat mij betreft is het idee, wat spontaan ontstond, precies geworden hoe ik t in m’n hoofd had en dus een geslaagde missie!

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Liefs, Judith

 

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel