Herfst in huize Deense zomer

Als ik de verhalen lees op social media, dan zijn veel mensen na deze warme zomer toe aan een ander jaargetijde. Ik moet eerlijk bekennen dat ik als zomermens ook best zin heb in onstuimige herfstdagen waarop overdag de kaarsjes en de houtkachel branden. Zo langzaamaan bereid ik mijn interieur ook voor op deze koude, maar ook knusse dagen. Ik haalde de vachten alvast van zolder en binnenkort wissel ik weer van accessoires. Daarnaast kreeg onze woonkamer kortgeleden een herfstkleur make-over. Je leest het goed, de verfkwast kwam weer tevoorschijn. Ik ging aan de slag met één van de nieuwste herfst/winter kleuren van Pure & Original en combineerde deze met een kleur uit de basiscollectie. In deze blog zie en lees je alles over deze mini-metamorfose. Ik wens je veel herfstinspiratie toe!

Kleurinspiratie uit de natuur

Als ik aan de herfst denk, denk ik aan warme tinten. Veel kleurinspiratie vind ik buiten, tijdens de heerlijke wandelingen in de natuur met onze viervoeter. Al het frisse groen verdwijnt langzaam en maakt plaats voor een ander, warmer, kleurenpalet. Eigenlijk doen we in ons interieur niet anders. Frisse en koele tinten maken in de herfst plaats voor meer diepe en warme kleuren. Zo creëren we binnen een behaaglijk gevoel als het buiten kil en guur is.

“Frisse en koele tinten, maken plaats voor meer diepe en warme kleuren.”

Mijn ervaring met verf van Pure & Original

Afgelopen voorjaar maakte ik voor het eerst kennis met de producten van Pure & Original. Ze lanceerden toen de eerste Limited Edition collectie, lente/zomer 2019. De lange groene muur verfde ik toen in de kleur Steel Blue (basiscollectie) met een vierkant vlak in de lente/zomer kleur Spring Blossom. Mijn IVAR kast kreeg de kleur Dusty Lavender uit diezelfde collectie. Ik ontving enorm veel enthousiaste reacties op mijn Instagram foto’s en blog. Zowel de kleuren, de kleurechtheid en de kwaliteit van de verf zorgden ervoor dat Pure & Original een fan erbij had. Toen ik een tijdje geleden benaderd werd of ik met de nieuwe herfst/winter kleuren aan de slag wilde, was er dan ook geen enkele aarzeling. Natuurlijk wilde ik dat!

Paars voor in het interieur

Uit de zeven herfst/winter kleuren koos ik de kleur plum! De Nederlandse vertaling van plum is pruim en deze kleur van Pure & Original heeft dan ook de dieppaarse nuance van een pruim. Dat ik deze kleur koos zal je dan ook niet verrassen. Sinds de intrede van de kleur Dusty Lavender is paars niet meer weg te denken uit mijn interieur. Nog even en ik ben mevrouw Paars… Wat het toffe aan deze kleur is, is dat hij makkelijk combineert met bijna alle kleuren! Van donker- en lichtblauw tot groen, grijstinten en zwart.

“Paars is niet meer weg te denken uit mijn interieur.”

Warme kleuren en eenheid

Voordat PLUM zijn intrede deed, had de muur met de houtkachel en gallerywall twee kleuren. Dit gaf een onrustig beeld en ik miste eenheid. Deze muur moest weer terug naar mijn oorspronkelijke idee, één kleur op de muur. En van het één kwam het ander, achterstallige klusjes profiteerden namelijk mee van deze metamorfose. Ik wilde bijvoorbeeld heel graag dat onze televisie aan de muur zou hangen met een beugel. En nu alles toch voor de muur weg moest, vinkten we dit klusje ook af van ons to-do lijstje. De televisie hangt nu aan de muur waardoor er meer ruimte kwam voor onze hout voorraad binnen. En wat combineert hout toch heerlijk met de kleur PLUM, vind je ook niet? De gallerywall bestaat nu uit een plankje minder wat ook zorgt voor meer rust op deze muur. Met of zonder brandende houtkachel, de warmte straalt je tegemoet met plum.

De impact van zonlicht uit het oosten

Ik schreef al, van het één kwam het ander. Ik was namelijk ook niet tevreden over het wit op de muur met de gele lamp. Het licht in dit deel van ons huis komt vanuit het oosten waardoor de witte kleur heel anders oogt dan in de rest van ons huis. Bijvoorbeeld in onze keuken waar het licht uit het zuidwesten komt. Het is daarom altijd verstandig om dit mee te nemen in je kleurkeuze. Neem kleurstaaltjes mee naar huis of verf een proefstukje op de muur als je twijfelt. Of laat je adviseren door een Star Dealer van Pure & Original.

“Neem de lichtinval mee in je kleurkeuze!”

Een mooi alternatief voor wit op de muur

Daarnaast vond ik het wit dat op de muur zat te koel in combinatie met de kleur plum, maar ik wilde wel graag een lichte muur. Ik koos daarom voor de kleur ashes uit de basiscollectie van Pure & Original. Het is een warme, licht grijzige tint en heeft een matte uitstraling. Ik gebruikte overigens voor beide kleuren de verfsoort Licetto. Een hele fijne muurverf, afwasbaar en met een matte finish. En niet geheel onbelangrijk, hij dekt ontzettend goed!

Ik denk dat wij de komende herfst- en wintermaanden heerlijke, gezellige en warme tijden gaan beleven in onze woonkamer. Kaarsjes aan, houtkachel aan, warm drankje erbij, filmpje of serie kijken… ik zie het wel voor me. Jij?

 

Door Linda van der Wal

Linda van der Wal is eigenaresse van Studio Deense Zomer.

Deel dit artikel