Hal make-over van kleurrijk naar tijdloos

Toen wij 2 jaar geleden in dit huis kwamen wonen, waren we ontzettend blij met onze enorme hal. We hoeven elkaar hier nooit in de weg te lopen en met een lengte van maar liefst 11 meter kunnen de kinderen er zelfs rolschaatsen en skateboarden. De originele elementen, zoals de marmeren vloer en mooie oude deuren met een Jugendstil glaspatroon, zijn nog aanwezig.

Omdat de hal lang en smal is, maakt dit het ook best een lastige ruimte om sfeervol te maken. De hal heeft een prachtige lambrisering, daarom besloot ik in iedere geval dat deze een kleur moest krijgen. In eerste instantie was hij blauw, daarna kreeg ik zin in groen, maar uiteindelijk wilde ik toch een mooie neutraal kleurenpalet voor deze ruimte, dat ik ook door kon trekken naar de bovenverdiepingen.

Kleurcombinaties voor een tijdloze sfeer

Voor de lambrisering koos ik voor de kleur Warm Grey. Een mooie warme grijs, die prachtig bij de kleur van het marmer en het betonnen keukenblad in de keuken kleurt en ook heel makkelijk combineert met de kleuren op de bovenverdiepingen. Het voorportaal schilderde ik in de kleur Ashes, een lichtere tint grijs om deze ruimte licht en ruimtelijk te houden. Om de deuren nog meer op te laten vallen en een diepte effect te creëren schilderen ik beide deuren in de zwarte tint Black Smoke.

Praktische en milieuvriendelijke verf

Ik wilde graag een milieuvriendelijke verf met een matte uitstraling. Aangezien er flink gespeeld wordt in onze hal, moest de muurverf wel tegen een stootje kunnen. De lambrisering en het voorportaal schilderde ik dan ook met de Pure & Original Licetto. Deze is erg sterk en kun je makkelijk met een nat doekje afnemen. En het werkt!
De deuren schilderde ik met de Pure & Original Traditional Paint, een prachtige matte lakverf. De combinatie van mat en zwart, geeft een heel stoer effect. Ik heb eindelijk mooie en tijdloze kleuren voor de hal gevonden!

Ashes Licetto Studio Binnen Pure & Original
Licetto Ashes | Studio Binnen

 

 

Danielle Puma Pure & Original

Danielle Puma is interieur ontwerper en eigenaar van Studio Binnen. Ze woont samen met haar man en tweelingdochters in een oud herenhuis in Utrecht. www.studiobinnen.nl

Deel dit artikel