Groene betonlook creëren in mijn woonkamer

Zoals veel van jullie misschien al weten, was de kleur achter de bank nog van de vorige bewoners, natuurlijk niet zo handig als je een blog hebt waar veel mensen constant vragen waar je iets vandaan hebt, of in dit geval welke kleur het is…

De perfecte betonlook kleur

Verassend genoeg vonden we de kleur vanaf het begin al prachtig en match-te het perfect met onze meubels. We lieten het even zo, er was tenslotte genoeg in huis wat echt aangepakt moest worden! Na een half jaar haalde ik een stapel kleurkaartjes bij de bouwmarkt om op zoek te gaan naar de kleur. Ik dacht dat ik hem had gevonden, en liet een emmer mengen. We probeerde hem op een stukje achter de kast, maar hij bleek al snel meer paars dan die groene gloed te hebben, dus toch niet de juiste kleur. We gebruikte de verf voor de hal en de inloopkast, maar niet voor achter de bank.

Anne Kohnke Blog woonkamer before Pure & Original

Schilderen met Pure & Original verf

Inmiddels heb ik aardig wat muurtjes met de producten van Pure & Original geschilderd, sommige met kalkverf andere met Marrakech Walls, toen ik Iris van Pure & Original om advies vroeg voor de muur achter de bank, zei ze; Marrakech Walls! Gaaf! Dus twijfelde ik niet langer om weer met de spatel aan de slag te gaan. Voor jullie had ik natuurlijk al een stap voor stap blog gemaakt voor de kalkverf, maar vele van jullie vragen zich ook af hoe we het met de Marrakech Walls de muren boven gedaan hebben. Vandaag ga ik dat laten zien aan jullie! Dus hier komt de stap voor stap uitleg voor Marrakech Walls.

Stap voor stap aan de slag met Marrakech Walls

Ik ben aan de slag gegaan met de kleur Tundra, die lijkt op onze huidige kleur maar dan iets groener. Door de kalkverf tonen de kleuren in mijn keuken vrij grijs, dus nam ik voor deze muren een iets donkerdere toon in de hoop dat het groene een beetje grijzer zou uitpakken. Iris vertelde mij dat kalkverf en Marrakech Walls tonen altijd wat grijzer tonen door de kalk, dus ik ben benieuwd!

Benodigdheden voor betonlook

  • Verfbakken, roller, rolhouder, kwast, blokkwast
  • Tape, frogtape en brede tape
  • Afdek materiaal wanneer nodig
  • Verf: Pure & Original WallPrim Pro en Marrakech Walls in dezelfde kleur
  • De Pure & Original Marrakech Walls spatel
  • Laddertje oid
  • Hou doekjes in de buurt voor morsen of uitschieten
  • Zakjes en tasjes om de kwasten en verfbakken mee af te sluiten

Stap 1. De muur schoonmaken

Muren vrijmaken en schoonmaken van stof, viezigheid, plinten schoonmaken voor het aftapen. Creëer voor jezelf een ruime werkplek. Marrakech Walls verf is vrij dik en kan daardoor makkelijk op de grond morsen. Dus dek je meubels af of hou ze ver uit je buurt. Maak een mooi chillplekje voor jezelf ergens, ik dek mijn bank altijd af met een laken zodat ik makkelijk kan wachten tot de verf droog is.
Plak strak af, gebruik frogtape voor hoeken en randen die strak moeten.
Gebruik 1 of 2 banen brede tape voor het plafond. Dan kun je mooi doorrollen met de verfroller zonder te morsen.

Stap 2. WallPrim Pro aanbrengen

Tijd voor de primer! Meng de verfgoed met je roerstok, giet de primer in de verfbak. Werk altijd nat in nat, dus niet eerst de randjes en daarna inkleuren, maar altijd van een nat vlak naar een ander nat vlak.

Stap 3. Marrakech Walls aanbrengen

Nu begint het echte werk…. MARRAKECH WALLS! Open je blik verf en meng nog even goed met je roerstok. Het blijft een modderige substantie hoor, dat is goed! Marrakech Walls verf is donkerder voor opbrengen, en droogt lichter op, schrik dus niet van de kleur! Schenk je verf in je verfbak, en met de blokkwast breng je dikke banen aan op je wand, bedek al je primer!

Ik werk van boven naar onder in blokken van ongeveer een meter breed. Tegen de tijd dat ik beneden ben kan ik boven gaan spatelen want dat moet even drogen! Hoe je spatel in een hoek van ongeveer 45 graden dan glij je over de verf heen. Hoe platter je de spatel houdt hoe meer oneffenheden je gaat zien, ik heb dat op sommige plekken expres gedaan voor een grovere look. Als je een heel wild effect wilt, kun je door je oudere banen heen spatelen en de kleiachtige verf een beetje rommelig trekken. Zet de spatel goed vanuit je hoeken tegen de tape en maak dan de beweging om dikke donkere randen te voorkomen. Hier zie je hoe ik werk met de spatel:

 

Haal een paar minuten na het aanbrengen van de laatste verf de tape weg. De Marrakech Walls verf wordt hard en kan breken als je de tape verwijderd nadat de verf droog is. Daardoor kunnen er hoekjes en dergelijke afbreken die je strak langs je plinten of plafond had willen hebben! Als de verf nat is trek je niks kapot en droogt het strak op!

En dan nu het resultaat van mijn nieuwe betonlook wand met Marrakech Walls!

 

Ervaring met Pure & Original Marrakech Walls

Pure & Original bedankt voor deze mooie samenwerking om onze muur op te knappen! Wij zijn er heel erg blij mee! De woonkamer lijkt weer groter, luxer en is gezelliger!

 

Anne Kohnke Pure & Original

Anne Kohnke is blogger en IG-er. Ze is groot fan van stoere interieurs en donkere kleuren.
Blog www.annekohnke.com
Instagram www.instagram.com/anne_kohnke

Deel dit artikel