Een zwarte muur in huis

Twee jaar geleden verfden we de muur in onze woonkamer “zwart” met de kleur Black Smoke van Pure & Original. Wat een statement was dit en wat een sfeer bracht het! Het voelde meteen goed en we waren erg blij dat de witte muur verdwenen was.

Time for a change

Toch begon het na ruim een jaar wat te kriebelen. Het voorjaar begon en ik vond het alles bij elkaar wat somber in huis. M’n hersenpan ging ratelen en na enige tijd kwam er een plan uit. Ik besloot een kader te verven en deze in te vullen met de kleur Post Modern Mauve van Pure & Original. Het was zeer geslaagd project! De kleur is prachtig en vormde een mooi geheel met de nieuwe bank en verandering qua stijl.

And again 😉

En toen brak onlangs de herfst aan en jawelllllllllll, het begon alweer te kriebelen en ik wilde de zwarte muur weer terug. Ik krijg vaak de vraag of ik niet onrustig word van het vele verven. Ach, soms wel hoor ;), maar aan de andere kant geeft het ook veel energie! Het moment dat de zwarte roller over de muur ging afgelopen weekend gaf echt blijheid. Ik had die zwarte muur stiekem toch wat gemist en Mike ook want ook hij is blij dat ie weer terug is!

Wel koos ik voor een andere kleur. Voorheen hadden we Black Smoke op de muur, maar hij mocht wel wat donkerder. De kleur van de haard vind ik nog altijd prachtig dus dit ging ‘m worden: Slate Grey in Marrakech Walls van Pure & Original want met deze speciale verf geef je je muur een stoere betonlook.

De Marrakech Walls – stap voor stap

In de afgelopen jaren heb ik ontzettend vaak de vraag gekregen welke verf we gebruikt hebben en hoe je het moet aanbrengen. Hieronder ga ik het stap voor stap beschrijven. En ja, dit kan iedereen, jij ook!

Wat heb je nodig voor de perfecte Marrakech Walls:

– WallPrim Pro: Dit is een water-verdunbare muurprimer voor binnen die je in dezelfde kleur gebruikt als de Marrakech Walls.

– Marrakech Walls*: Met deze verf en de manier van aanbrengen creëer je de betonlook.

– De Pure & Original spatel*

– Afplaktape, kwasten etc.

Zodra je alles hebt afgeplakt, breng je de WallPrim Pro aan met een vachtroller. Wij hebben ‘m niet verdund, maar dit kan wel. Nadat wij de gehele muur 1 keer hadden gerold, hebben we ‘m laten drogen, maar ik zag wel dat het witte kader nog een x moest, dus hup, daar ging een tweede laag op.

Om geen risico te lopen, hadden we het minimaal 4 uur en nog beter, 12 uur moeten laten drogen, maar miep ongeduld hier wilde het in 1 dag af hebben ;). Dus…. Na 3 uurtjes ongeveer gingen we met de Marrakech Walls aan de slag.

Als je de mogelijkheid hebt, werk dan met z’n tweeën. Dit is net wat relaxter dan in je eentje. Met een blokkwast bracht Mike de Marrakech Walls aan en ik bewerkte de muur vervolgens met de spatel.

Breng een goede laag Marrakech Walls aan want het moet niet te droog zijn. Spatel zolang de verf nog nat is. De vegen ontstaan door de combinatie van de specifieke verf en het spatelen.

Spatelen? Yesss, ik noem het spatelen en het is niks anders dan de spatel in een hoek van 45 graden ongeveer (komt niet zo precies hoor) op de muur zetten en door de verf heen bewegen. Dit doe je kris kras, van onder naar boven en van links naar rechts. That’s it!

Tip: zit bij de randen de verf niet te dik op want die krijg je lastig weggespateld.

Als je de hele muur klaar hebt, loop je ‘m even na of er geen klodders, randen etc zitten. Als je ze ziet, kan je ze eenvoudig wegspatelen.

Heeft de muur te veel kleurnuances?

En dan is het afwachten…. Hoe droogt het op??? En dat is altijd weer een verrassing. Ik heb inmiddels best wat ervaring met deze verf, maar iedere muur droogt anders op. Na een dag weet je pas wat het eindresultaat is. In ons geval was de muur hier en daar best vlekkerig en er zaten een aantal “kleurverschillen” in, donkere vlekken. Ik vond het erg tof, maar twijfelde wel of het niet te grof was. Ik besloot het een paar dagen aan te kijken, maar toen kwam toch het schuurpapier eraan te pas!

Als je de muur te vlekkerig vindt, kan je namelijk eenvoudig, met heel fijn schuurpapier (minimaal korrel 400) de muur lichtjes opschuren. Ik heb alleen de donkere vlekken geschuurd en hiermee ontstond een prachtig resultaat!

Betonlook muur met velvet bank

De kleur is geweldig mooi en ook de combinatie met de bank kan perfect! Hier was ik op voorhand nog wel wat huiverig voor want is er wel genoeg contrast? Geen probleem gelukkig! De kleuren matchen mooi met elkaar en door de sidetable achter de bank kan je eenvoudig contrast toepassen door daar de juiste accessoires op te zetten.

Slate Grey Marrakech Walls Judith Doppenberg Pure & Original

Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De donkere muur is toch wel echt wat bij ons past en we zijn heel blij dat ie er weer is! En nee, ik ga niet zeggen dat ie nooit meer gaat veranderen, want dat weet je bij ons maar nooit, maar voorlopig blijft ie zeker!

Liefs, Judith

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel