Een slaapkamer van top tot teen in één kleur met Pure & Original. Zo doe je dat!

Make-overs, wie houdt er niet van? Ik ben zelf gek op interieur make-overs en kijk dan ook graag naar voor & na foto’s. Regelmatig zie ik ook hele toffe make-overs op social media voorbijkomen. Maar wat als je niet zo’n handige do-it-yourselver bent zoals ik? Is zo’n indrukwekkende make-over dan ook binnen handbereik? Het antwoord daarop is ‘zeker weten!’. In deze blog laat ik je zien wat voor indrukwekkende make-over je al kunt bereiken door de kwast te pakken.

Een hele ruimte in één kleur schilderen

Een tijdje geleden deelde ik al op mijn social media dat ik een nieuw verfproject zou starten in samenwerking met Pure & Original. Het zou iets zijn wat ik nog nooit eerder had gedaan. Hierop kwamen al verschillende reacties met suggesties van wat het zou zijn maar het goede antwoord zat daar niet bij. Blijkbaar speelt het idee om zowel het plafond, de muren, plinten en deur in dezelfde kleur te verven nog niet zoveel. Mijn inspiratie hiervoor kreeg ik op het Instagramaccount van Pure & Original waar ik een kamer volledig in Polar Blue zag. Toen ik het zag was ik meteen om. Deze kleur is namelijk één van de Selected by Deense Zomer kleuren. Dit kon geen toeval zijn!
Ook wist ik direct welke ruimte ik van top tot teen in Polar Blue zou gaan schilderen, namelijk die van mijn tienerdochter. Ze had op dat moment nog een jungle kamer en wilde een chiquere en stoerdere kamer, het liefste met zwart. Ik vertelde haar over mijn idee, waar ze niet direct overtuigd van was maar ging toch akkoord. Samen kozen we voor het kleurenpalet van Polar Blue, wit, zwart, grijs en goud. Met hout en velvet als materialen voor extra warmte.

Het resultaat van de make-over met verf

Hier zat je natuurlijk al op te wachten: de voor- en na foto’s. De voor foto’s zijn genomen nadat we de kamer al redelijk leeg hadden gehaald. Een groot deel van de meubels werd namelijk gebruikt in de slaapkamer van mijn jongste dochter die ik laatst ook al een make-over gaf. Afgelopen maanden heb ik veel opgeruimd in huis en veel verkocht. Met de opbrengst hiervan heeft mijn dochter een aantal nieuwe meubels en accessoires uitgezocht. Dit resulteerde in een low-budget make-over met een groots resultaat!

De combinatie van Polar Blue met de andere kleuren werkt erg goed. Met de gallerywall zorgde ik voor meer diversiteit in kleur en prints, ditzelfde deed ik met de aankleding van de hoogslaper. Dit zorgde voor eenheid in het totaalplaatje.

Polar Blue Licetto Linda van der Wal Deense Zomer Pure & Original
Licetto Polar Blue
Credits: Linda van der Wal – Deense Zomer

Verschillende verfsoorten, één kleur

Mocht je niet zo goed zijn in schilderen, dan is het schilderen van een hele ruimte in één kleur perfect voor jou. Je hoeft namelijk niet zo precies te zijn bij de randjes in de overgang tussen de muren en het plafond. Op deze manier kan iedereen verven, dus in mijn mening heeft niemand meer het excuus om het niet aan te durven.

Om toch wat meer contrast in het geheel te krijgen, gebruikte ik drie verschillende verfsoorten. Op het plafond, dat ik twee keer verfde, zie je de Classico krijtverf met een fluweelpoederige en matte uitstraling. Op de muren bracht ik eerst de WallPrim Pro aan in de kleur Polar Blue. Dit is een muurprimer voor binnen. Voor de tweede laag gebruikte ik Licetto, de afwasbare muurverf met een matte uitstraling. Tot slot gebruikte ik voor de plinten en de deur eerst de OmniPrim Pro in de kleur Polar Blue. Dat is een fijne primer voor binnen- en buitenlakken. Ik werkte de plinten en de deur af met de Traditional Paint High Gloss, een hoogglans lak. Deze zorgt voor een chique look.

 

Door Linda van der Wal

Linda van der Wal is eigenaresse van Studio Deense Zomer.

Deel dit artikel