Een mini make over met de nieuwste trendkleur terracotta

Je ontkomt er deze herfst niet aan. In de mode én in de interieurwereld zie je de kleur terracotta overal opduiken. Sjaals, jassen, kussens en plaids; alles kleurt in deze mooie warme bruine tint. Als interieurstyliste ga ik met deze nieuwe trendkleur aan de slag! Ik vertel je graag in deze blogpost met wat voor verf ik aan de slag ben gegaan en hoe ik dit gedaan heb.

Woonkamer Casa Krullenbol before make-over Pure & Original

Roze wanden in de woonkamer

De muurkleur op onze woonkamer had de prachtige roze kleur Histor Piment. Rond de seizoenswisseling krijg ik altijd kriebels om mijn interieur weer te veranderen. Ik besloot om mijn muur een andere kleur te geven. Ik wilde gaan voor warme herfstkleuren. Het liefst een unieke kleur op de muur die je nog niet vaak ziet. Ik schafte de kleurenwaaier van Pure & Original aan en daar viel mij de kleur Terracotta meteen op. Dit wordt mijn nieuwe muurkleur!

Pure & Original kalkverf en primer

Je kunt kiezen uit verschillende soorten verf bij Pure & Original, ik koos voor Fresco kalkverf. Op Pinterest zag ik plaatjes van muren met deze kalkverf en ik vind dit een heel mooi en diep effect geven. Onze muur heeft een oppervlakte van 16m2. Per 15 – 16 m2 heb je ongeveer 1 liter nodig voor een laag. Wij kozen voor twee lagen zodat de kleur optimaal tot z’n recht zou komen. Uiteraard kun je het ook bij 1 laag houden, maar 2 lagen geeft meestal wel het mooiste effect. De Fresco kalkverf kan op vrijwel alle ondergronden worden toegepast, als je maar eerst de primer, WallPrim Pro, aanbrengt. Reken ongeveer op 8 m2 per liter voor de WallPrim Pro.

Aan de slag met Pure & Original WallPrim Pro en Fresco kalkverf

Allereerst gingen we aan de slag met de WallPrim Pro. Deze hoef je niet te verdunnen maar het mag wel. Kies je ervoor om dit te doen, voeg dan max. 10% water toe.
Voor de randen van de muur kun je een kwast gebruiken. De primer kun je vervolgens in banen aanbrengen met een roller. Het moet minstens 4 uur drogen en 1 laag ervan is meestal voldoende.

Daarna ga je aan de slag met de Fresco kalkverf. Gebruik een blokkwast bij het aanbrengen van de kalkverf. De verf kun je op verschillende manieren aanbrengen. De manier die je het vaakst ziet is het aanbrengen van de verf in banen. Wij wilden graag iets anders en kozen voor halve cirkels. Laat de eerste laag minstens 8 uur drogen. De tweede laag kun je op dezelfde manier aanbrengen.

Het resultaat

En tadaaa, dit is het resultaat van de mini make-over van onze woonkamer! Ik vind de kleur van de bank en de teak houten meubels zo mooi matchen met de terracotta kleur van de muur. Ik ben verliefd!

 

 

Terracotta Fresco Casa Krullenbol Pure & Original
Fresco Terracotta | Casa Krullenbol

Hoe moet je kalkverf aanbrengen?

Op mijn Instagram kun je in mijn hoogtepunten een kort filmpje vinden over hoe wij dit allemaal hebben aangepakt.
Ik ben nu wel erg benieuwd naar jouw mening! Hoe vind je de muur geworden?

Liefs, Shanti

Casa Krullenbol Pure & Original

Een gastblog door Shanti van Casa Krullenbol. Shanti heeft een enorme passie voor interieurstyling en geeft in haar dagelijks leven interieuradvies.

Deel dit artikel