De perfecte kleur roze voor jouw interieur

Er zijn ontelbaar veel verschillende tinten roze. Bezoek maar eens een bouwmarkt en kijk naar de kleurkaarten, dan is keuze al enorm. Juist die enorme keuze maakt het kiezen van een kleur niet gemakkelijker. Wil jij ook graag roze toepassen in jouw interieur en herken je dit? Dan ga ik je een stukje op weg helpen. Ik vond namelijk de perfecte roze tint die gemakkelijk toe te passen is in verschillende ruimtes in huis. Ook laat ik je zien met welke andere kleuren je deze tint goed kunt combineren.

Roze verf toepassen, de perfecte tint

Bij het kiezen van een verfkleur kan het helpen om te kiezen voor één kleurenkaart in plaats van het kiezen uit een enorm aanbod kleuren. Dit zorgt ervoor dat je niet overweldigd raakt door alle kleuren die er te koop zijn. Natuurlijk heb ik alleen de kleurkaart van Pure & Original in huis. Als ambassadeur van het merk ben ik enigszins bevooroordeeld maar op deze kleurenkaart vind ik altijd de juiste kleur voor mijn verfprojecten. En hierop vond ik ook de kleur Soft Flamingo, een perfecte roze!

Roze is een kleur die de laatste jaren niet meer weg te denken is in de interieurwereld. Waar de kleur voorheen vooral werd gebruikt in mierzoete baby- en kinderkamers, zie je de kleur nu steeds vaker terugkomen in ruimtes zoals de woonkamer, zo ook in de mijne.

Soft Flamingo deed afgelopen zomer zijn intrede in huize Deense Zomer. Ik koos ervoor om een lange muur in woon-/eetkamer, inclusief deur en plinten, onder te dompelen in deze mooie roze kleur. Door de poederzachte kleur, past hij perfect in de woonkamer. De kleur doet zijn naam dan ook eer aan. Ik koos voor de afneembare matte Licetto muurverf en voor de deur en de plinten gebruikte ik de Traditional Paint High Gloss lakverf.

Welke kleuren combineren met roze

Wat zo bijzonder is aan deze kleur, is dat deze perfect combineert met andere kleuren op de Pure & Original kleurenkaart. Kijk maar eens op onderstaande foto’s hoe verrassend het resultaat is. Op de linkerfoto zie je de prachtige combinatie met Old Ocre en Polar Blue. Op de rechterfoto de combinatie met Provincial Gold. Dit inspireerde mij voor de slaapkamer van onze dochter Yfke (5). Ik ga je laten zien hoe dat uitpakte!

Soft Flamingo toepassen in de kinderkamer

Nadat ik de kleurencombinatie van Soft Flamingo en Provincial Gold in de woonkamer zag, begonnen mijn handen te jeuken en had ik enorme zin in een metamorfose van de slaapkamer van Yfke. Dit was ook wel nodig na een eerdere mislukte behangpoging. Ondanks dat onze jaren ’70 woning geen hoge plafonds heeft, koos ik ervoor om het plafond te schilderen in de kleur Provincial Gold. Yfke zag een gouden plafond ook wel zitten en ik liet de kleur op één muur doorlopen. De overgebleven muren verfde ik in de roze kleur Soft Flamingo. De plinten liet ik wit omdat ik dit beter vond passen in de slaapkamer van een kleuter door het speelse effect.
In combinatie met het bestaande zwarte kozijn en de zwarte radiator komen beide kleuren goed uit. Een kamer die naast slapen ook uitnodigt tot spelen en lekker kleuren aan het bureau.

Het eindresultaat spreekt voor zich

In mijn ogen is het middels deze metamorfose wel duidelijk dat Soft Flamingo een perfecte roze kleur is voor in jouw interieur. De zachtheid van de kleuren, het gemak van combineren met andere kleuren en de veelzijdige toepasbaarheid in huis maken dat het voor mij de perfecte roze is. Heb ik jou al overtuigd?

Door Linda van der Wal

Linda van der Wal is eigenaresse van Studio Deense Zomer.

Deel dit artikel