De perfecte grijze muur in de woonkamer

Denk je aan Huizedop, dan denk je aan grijze muren! Prachtig vinden we het, vooral een donkergrijze kleur in combinatie met andere grijstinten en naturellen zorgen voor een hele fijne basis voor je interieur.

Nadat we destijds een uitstapje maakten naar kleur met Post Modern Mauve van Pure & Original, kozen we eind vorig jaar toch weer voor veilig donkergrijs op de muren in de woonkamer , het werd Slate Grey. In deze blogpost lees je alles over de Marrakech Walls betonlook die we toen hebben aangebracht en waarmee we onderstaand resultaat creëerden.

Slate Grey Marrakech Walls Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original
Marrakech Walls Slate Grey | Judith Doppenberg – Huizedop

Waarom dan nu de muur opnieuw verven?

Heel simpel, ik had een inschattingsfoutje gemaakt. Door het afplaktape waren de lijnen van het oude kader erg zichtbaar (ze lagen als het ware op de muur). Achteraf hadden we deze lijnen beter moeten wegschuren. Daarnaast hadden we de muur 2x in de primer moeten verven om het kleurverschil goed op te heffen. Toen we namelijk klaar waren met de klus en alles goed droog was, kwam het kader er doorheen. Balen!

Het was gewoon niet goed en als ik ergens niet van hou, is het half werk. Dus na een paar maanden dacht ik, hup Dop, dit kan niet, aan de bak!

Van Marrakech Walls naar een effen grijze muur

En toch zag ik ook weer een kans! Want in de afgelopen jaren hebben we deze muur nog nooit effen donkergrijs gehad en we waren beide erg benieuwd hoe dit zou staan. In overleg met Pure & Original besloot ik de muur in de voorgekleurde WallPrim Pro te zetten. Het effect en de finish hiervan is nagenoeg gelijk aan de Classico krijtverf. Ik wilde namelijk graag ervaren hoe een effen grijze muur zou staan, maar ook de mogelijkheid hebben om weer terug te gaan naar het effect van de Marrakech Walls. Hiermee sloegen we 2 vliegen in 1 klap want de WallPrim Pro gebruik je ook als basis voor je Marrakech Walls.

Krijg je de muur weer strak na het opzetten van de Marrakech Walls?

Dit is een vraag die mij veel gesteld wordt. In principe is de Marrakech Walls, net als beton cire een vlakke muur, zonder reliëf. Wij laten altijd wel wat spaanstreken zichtbaar want ik hou wel van wat leven in een muur. Wil je dit niet, dan kan je dit voorkomen door goed te spanen en achteraf te schuren. Schuren is dan ook het toverwoord! Door te schuren, kun je je hele muur weer volledig strak maken. Wij hebben ook flink geschuurd omdat we het kader volledig weg wilden hebben en er nog wat grove plekken op zaten die we ook weg wilden hebben.

Na het schuren, hebben we twee lagen Pure & Original WallPrim Pro in de kleur Slate Grey aangebracht en tadaa!, hieronder vind je het resultaat.

 

Slate Grey Classico Judith Doppenberg Huizedop - Pure & Original
WallPrim Pro Slate Grey | Judith Doppenberg – Huizedop
Slate Grey Classico Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original
WallPrim Pro Slate Grey | Judith Doppenberg – Huizedop

 

Prachtig vinden we het! Het geheel is een stuk rustiger geworden en de kleur is waanzinnig mooi! Echt een prachtige donkergrijze tint die zeker niet te donker is, maar krachtig genoeg om de ruimte power te geven. Wij zijn fan en voorlopig blijft het zo.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze metamorfose vindt.

Liefs, Judith

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel