Een knus Tiny House met een likje verf

Een knus Tiny House, dat moest ons vakantiehuisje worden. Sfeervol en natuurlijk helemaal in de HUIZEDOP woonstijl. Een van de belangrijkste aanpassingen waren de muren en daar vertel ik je alles over in deze blog.

Ons knusse Tiny House aan het Veluwemeer

In januari 2021 kochten we ons Tiny House en eind december 2021 werd deze opgeleverd. Ik wilde hier natuurlijk onze eigen woonstijl volledig in terug laten komen en dus maakte ik een kleurplan. Een aantal muren moest sowieso geverfd worden want ik hou van hout, maar in dit geval was het net iets te veel.

Uiteraard moesten er donkergrijze muren in terugkomen en we lieten de aannemer de muur, die normaliter in wit wordt opgeleverd, in donkergrijs verven. Hij vond dit een spannende keuze, maar achteraf vond ook hij het geweldig mooi. Een donkergrijze muur geeft zoveel sfeer en warmte en kan dus ook heel goed in een Tiny House. Dit alleen al maakte het een knus Tiny House.

De slaapkamer schilderen in ons Tiny House

De slaapkamer was bij oplevering volledig van hout en hier was slechts een klein wandje donkergrijs geverfd. Ook het bed en het hoofdboard waren van hout en dat was allemaal net wat te veel van het goede. Ik besloot het hoofdboard sowieso in de kleur Slate Grey van Pure & Original te verven. Dit is 1 van de HUIZEDOP verfkleuren van Pure & Original dus niet zo gek dat ik voor deze kleur koos.

Ik gebruikte voor deze klus de OmniPrim Pro als basis met daar overheen Carazzo matte lakverf. Carazzo is een zeer sterke verf die je ook voor je trap kunt gebruiken. Belangrijk voor ons want in een vakantiehuisje moet het nog net even wat meer tegen een stootje kunnen dan thuis.

Het muurtje waar het raam in zit verfde ik in de kleur Evening Shadow. Initieel zou het hierbij blijven, maar toch klopte het niet. Het voelde niet goed dus ik verfde ook het muurtje boven het hoofdboard in Evening Shadow. Ook voor de muren heb ik overigens als basis de OmniPrim Pro met daar overheen Carazzo gebruikt. Hele fijne verf om mee te werken! OmniPrim Pro is al een dekkende primer en met een laag Carazzo er overheen is het volledig dekkend.

Het resultaat was prachtig! Van een houten kamer naar een knusse slaapkamer die sfeer en gezelligheid uitstraalt. Wat een beetje verf al niet kan betekenen.

Een likje verf voor de barndoor naar de badkamer

Van tevoren hadden we bedacht ook de houten schuifdeur van de badkamer te verven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier ter plaatse nog best even over heb getwijfeld. Het hout stak zo mooi af bij de donkere muur dat het eigenlijk al heel mooi was. Toen volgde ik m’n gevoel en verfde de deur in de kleur Evening Shadow. Ook hier gebruikte ik de combinatie van OmniPrim Pro en Carazzo.

Ik ben blij dat ik m’n gevoel gevolgd ben. Wat is het mooi en wat vormt het ook een geheel met de “bovenverdieping”. Het klopt helemaal en het straalt heel veel sfeer uit!

Ik ben blij dat ik m’n gevoel gevolgd ben. Het klopt helemaal en het straalt heel veel sfeer uit!

Zo zie je dat je met slechts een paar kleine aanpassingen een hele andere sfeer neerzet. Wij zijn in ieder geval ontzettend blij met deze keuze! Het voelt nu echt als een mini Huizedop huis.

Deel dit artikel