Afwerkende verfproducten: beschermen en verfraaien

Wist je dat je jouw verfklus op verschillende manieren en om verschillende redenen kunt afwerken? Zo kun je de muur hoogglans, zijdeglans of met een tadelaktlook afwerken voor een hele andere look. Maar je kunt er ook voor kiezen om een afwerkingsproduct toe te passen ter bescherming tegen vocht en vuil.

Ashes Marrakech Walls Marit Saladini Pure & Original

Waarom verf afwerken?

Er zijn verschillende redenen waarom je verf zou willen afwerken. Soms wil je een andere finish, bijvoorbeeld een hoogglans afwerking of een verdieping van de kleur en kleurnuances. Of kies voor een afwerking die zorgt voor een verzadiging van de kleur. Het kan ook zijn dat je de verf wilt beschermen tegen vocht en vuil, dan ga je aan de slag met een sealer.

Verf beschermen tegen vocht

Veel verven zijn gevoelig voor vocht en vuil. Dit kan sporen achterlaten zoals vlekken of glansplekken door het poetsen. Wil je een ruimte schilderen welke gevoelig is voor vocht en vuil, zoals de keuken, badkamer, hal of kinderkamer? Dan zijn er twee dingen welke je kunt doen: kiezen voor een afwasbare muurverf zoals Licetto, of de verf afwerken met een sealer.