Gordijnen voor je slaapkamer

Niet alleen je bed is van invloed op je slaap, maar ook gordijnen spelen een rol in een goede nachtrust. Een donkere slaapkamer helpt je om in slaap te komen en door te slapen.

Onze donkere slaapkamer

Onze slaapkamer heeft 4 donkere muren en dat is tot op de dag van vandaag een goede keuze geweest. Ik hou van de geborgenheid en sfeer die het geeft! De kamer is 6×3 meter en heeft een raampartij van in totaal zo’n 3,5 meter. Er komt dus genoeg licht binnen wat maakt dat je prima alle muren donker kan verven.

De vouwgordijnen van Inside Blinds hebben we destijds in dezelfde kleur als de muren uit laten voeren. Ze vielen dus volledig weg en dit gaf een heel mooi effect. Geen straaltje licht kwam er doorheen want ze waren gemaakt van de zeer verduisterende Night-stof! Om toch wat contrast in de kamer te creëren kozen we destijds voor een transparant overgordijn in een muisgrijze tint. Een heel mooi geheel!

Een unieke samenwerking tussen twee prachtige bedrijven!

Soms vallen dingen zo mooi samen! Al een aantal jaar werk ik samen met het prachtige verfmerk Pure & Original. Meerdere blogposts zijn hierover te vinden op m’n website en de laatste ging over de woonkamer.

Onlangs hebben Pure & Original en Inside Blinds de handen ineengeslagen. Met de kwalitatieve gordijnen van Inside Blinds en de prachtige kleuren van Pure & Original kwam er een unieke collectie raamdecoratie tot stand.

Drie verschillende stoffen hebben ze ontwikkeld:

De Fuente die een chenille/velours look heeft en het meest verduisterende van de drie is.
De Mezza is een in-between gordijn en de Rozzo heeft een prachtige, transparante linnenlook.

Alle stoffen zijn verkrijgbaar in 24 kleuren uit de Pure & Original kleurenkaart bij diverse dealers in het land.

Zo kan je dus jouw favoriete P&O-kleur van je muur, doortrekken naar je raamdecoratie, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor wat meer contrast door verschillende tinten samen te voegen. Door de kleuren en de verschillende stoffen kan je echt alle kanten op en is voor ieder interieur een passende samenstelling maken.

Skin Powder Rozzo Judith Doppenberg Pure & Original
Gordijnen: Rozzo Skin Powder
Vouwgordijnen: Fuente Skin Powder

Roze gordijnen in de kleur Skin Powder

Aangezien ik met beide bedrijven al regelmatig heb samengewerkt, kon deze collectie natuurlijk niet uitblijven. Die moest er komen in Huizedop en de slaapkamer werd de ruimte waar het ging gebeuren!

Ondanks dat ik de donkere look in onze slaapkamer geweldig vind, hou ik ook van contrast! De donkere vouwgordijnen mochten dus vervangen worden door de Fuente vouwgordijnen in de kleur Skin Powder. Een prachtige, zachtroze tint! Jaja, beneden is het roze (tijdelijk) verdwenen, maar op de slaapkamer is het nu dus toegevoegd! Ook de overgordijnen in de Rozzo stof zijn uitgevoerd in de kleur Skin Powder. Net als beneden, heb ik ze hier ook laten uitvoeren met een wave-plooi. Dit is een type plooi die dankzij de speciale runners perfect in model blijft. Deze plooi maakt dat het een rustige en moderne uitstraling krijgt.

De stoffen zijn heel rijk en luxueus, zoals we al gewend waren van Inside Blinds. De Fuente is superzacht en heeft een prachtige, licht-velourse look en de Mezza gordijnen hebben een stoere look wat de combinatie top maakt! Het is echt een prachtige collectie geworden die de ruimte meteen een upgrade geeft door de stoffen, de kleuren en de kwaliteit van de materialen.

Skin Powder Rozzo Judith Doppenberg Pure & Original
Gordijnen: Rozzo Skin Powder
Vouwgordijnen: Fuente Skin Powder
Muur: Classico Slate Grey

De nieuwe look met nieuwe raamdecoratie

Wauw, wat een verschil! De Fuente-stof is iets minder verduisterend dan de Night-stof die we voorheen hadden, maar eerlijk gezegd vind ik dat wel prettig. We zien nu het verschil tussen dag en nacht op een hele subtiele manier! Alle stoffen zijn trouwens ook verduisterend verkrijgbaar, maar ik vind het subtiele licht juist fijn!

De kleur Skin Powder maakt de totale uitstraling van de slaapkamer wat zachter. Om het niet te zoet te maken, heb ik er qua styling wel stoere materialen aan toegevoegd. Stoer moet het immers wel zijn.

De gordijnen hangen er nu een paar weken en ze bevallen erg goed! Het is nu natuurlijk ’s morgens nog lang donker, maar ik kijk uit naar de tijd dat de dagen weer wat langer worden zodat we kunnen zien dat de dag buiten ook is begonnen zodra we de ogen open doen.

Liefs, Judith

 

Door Judith Doppenberg

Blogger bij Huizedop.

Deel dit artikel